9 Mart 1992’de VKV Yönetim Kurulu tarafından seçilen Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti, aynı gün ilk toplantısını yaptı. Rahmi M. Koç’un başkanlığında Suna Kıraç, Can Kıraç, M. Fahir İlkel, Ömer M. Koç, Yavuz Alangoya, Bülent Gültekin ve Tamer Şahinbaş üye olarak Mütevelli Heyeti’nde yer aldılar. 16 Mart 1992’de ise Heyet, Tamer Şahinbaş’ı Koç Üniversitesi Kurucu Rektörlüğüne getirdi.
En kısa zamanda açılması kararlaştırılan üniversite için geçici kampüs için yer aranırken İstinye’de, mülkiyeti Vehbi Koç Vakfı’na ait, boş ve terk edilmiş eski Türkay Kibrit Fabrikası gündeme geldi. Dokuz aylık bir tadilat sürecinde pratik uygulamalarla mevcut yapılara bir kampüs niteliği kazandırıldı. 1993 Haziran’ında Prof. Dr. Seha Tiniç Mütevelli Heyeti ve YÖK onayı ile rektör olarak atandı. 1993 Eylül’ünde, Koç Üniversitesi İstinye Kampüsü, sınıfları, laboratuvarları, kütüphanesi, spor salonu, kafe ve yemekhanesi ile öğretim hayatına başlayacak duruma gelmişti.
Üniversite öğretim kadrosunun tamamlanması için, Türkiye’den ve yurtdışından yüksek nitelikli öğretim üyesi arayışı hızlandı. Akademik kadronun yanı sıra Rektör Tiniç, özellikle bir üniversitenin olmazsa olmazı kütüphane için de önemli çaba harcadı. 20 bin kitapla başlayan Koç Üniversitesi Kütüphanesi, giderek yüksek standartlara ulaştı.
Amerika’da kütüphane direktörü aramaya başlamış, değişik kurumlarla, kütüphane müşavirliği yapan firmalarla konuşmuştuk... Princeton Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin Kütüphane Müdiresi’ni davet ettik. “Core collection” (temel koleksiyon) oluşturmak için California’dan bir kütüphane direktörünü müşavir olarak aldık.