17 Mayıs 2018
...
Koç Üniversitesi
09:30-16:30

Koç Üniversitesi 25. Yıl Kutlamaları kapsamında Fen ve Mühendislik Fakülteleri, İletişim Ofisi’nin de katkılarıyla, 17 Mayıs’ta Koç Üniversitesi 1. Bilim Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. Tüm gün süren şenlikte, çeşitli bilim gösterileri ve ziyaretçilere uygulamalı alıştırma imkanı veren deneyler, gösteriler ve laboratuvar turları yer aldı. Gönüllü öğrenciler ve öğrenci kulüpleri de şenliğe katıldı. İstanbul ve Türkiye’nin çeşitli illerindeki liseler, Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nü ziyaret ederek şenliğe dahil olma fırsatı yakaladı.

Koç Üniversitesi Bilim Şenliği fikri, Fen ve Mühendislik Fakülteleri tarafından her yıl düzenlenen Bilim ve Teknoloji Günü’nden yola çıkarak geliştirildi. 25. Yıl Etkinleri kapsamında planlanan Bilim Şenliği, ilk yılında çok başarılı bir başlangıç yaptı ve ilerleyen yıllarda daha da zenginleşmesi ve gelişmesi için yeni bir geleneğin temellerini attı.  Bu proje Koç Üniversitesi’nin “herkes için bilim” projesi KURIOUS’ın da bir uzantısı oldu ve üniversitenin “daha geniş kitlelere ulaşarak bilimi sevmelerine yardımcı olma” misyonuna katkıda bulundu. Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi ve KWORKS’un düzenlediği atölyeler, laboratuvar ziyaretleri, ODEON’da bilim gösterileri, Koç Meydanı’nda kurulan KURIOUS etkinlik masası, Ebru Öğrenci Kulübü’nün düzenlediği atölye çalışmaları ve Bilgisayar Öğrenci Kulübü’nün Hackathon etkinliği ile tüm katılımcılar Bilim dolu bir gün yaşadılar.

17.05.2018
Koç Üniversitesi